Wie ben ik

IMG_7069-2Ik ben Margriet de Rijk,   moeder van drie prachtige kinderen (dochter van augustus 2010, zoon van oktober 2012 en een zoon van december 2014).

Geboren in de groene Krimpenerwaard, onder de rook van Rotterdam. Opgegroeid in een warm gezin met mijn vier broers waar ons is geleerd om ons hart te volgen.

En wat wil je dan, als je als klein meisje met je stevige pootjes in je kaplaarsjes staat? Dan wil je zigeunerin worden, de hele dag met je tamboerijn om het kampvuur dansen.

Als je voelt dat dansen vanuit je hart komt, je dansen net zo nodig hebt als ademhalen.

Dan is je droom: danseres worden. Ik leef die droom. Na jaren van keihard werken ben ik in 2005 afgestudeerd aan Codarts (Rotterdamse Dansacademie), als uitvoerend danseres. Hiervoor heb ik 2 jaar RSG Havo voor Muziek en Dans gedaan nadat ik mijn mavo diploma had behaald.

Ik heb mogen dansen, spelen en soms ook zingen in verschillende producties. Producties variërend van moderne dans, een klassiek ballet, musical, muziektheater, film en televisie. Ik heb gestaan op nationale, maar ook op internationale podia. Of zo maar buiten, op straat, als bewegingsartiest. Als dansdocent kan je mij vinden bij verschillende dansscholen in de regio Zuid Holland. En als choreograaf maak ik stukken waarin ik zelf dans en speel of samen met anderen. Ook creëer ik solo’s, duetten, groepsstukken en flashmobs waarbij ik alleen de choreograaf ben en het met de dansers instudeer en/of creëer.

Naast mijn werk als danseres, dansdocent en choreograaf ben ik in oktober 2013 gestart met de opleiding tot Holistic Life Coach. Deze opleiding heb ik met goed gevolg afgerond in maart 2015. Daarbij heb ik een extra module gevolgd genaamd voeding en psyche. Voeding, beweging, je welbevinden het intrigeert mij. Daarom ben ik in juli 2015 gestart met de opleiding tot voedingsdeskundige.

Deze stappen heb ik gezet omdat ik toe was aan nieuwe input, kennis en verdieping. Ik ben naast M-aM Performing Arts mijn coachingspraktijk gestart LoodZ Rijk Leven.

Voor meer informatie over wie ik ben en wat ik doe nodig ik je graag uit om door m’n website te bladeren. Voor vragen, neem gerust contact met mij op.