Foto’s en Video’s

‘High in the Sky’ 

 concept & choreografie Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts in samenwerking met danseres Zoë Wijnsouw

In opdracht van Erasmus School of Economics voor twee afstudeerceremonies.

 

 ‘WiWaWit’

Kindervoorstelling waarin ik speel en dans als gastdanseres:

Sneeuwvlokken dwarrelen door de lucht. Je ziet even geen hand meer voor ogen. Bedekt met een laag sneeuw ziet de wereld er heel anders uit. Alles is Wit en helemaal stil. Maar Wie of Wat ligt verborgen onder die witte deken…?

Kijk, voel en luister mee: we laten ons vallen in de zachte sneeuw, glijden over het harde ijs, bibberen van de kou en weer opwarmen.WiWaWit (2+) is een zintuiglijke dansvoorstelling over de winter en al zijn verschillende kanten. De kinderen worden met spel, dans, live muziek en vormgeving verleid om samen te kijken, te luisteren en mee te voelen.

 

 ‘Annie MG’

tv-serie over het leven van Annie MG Schmidt door BosBros Film & TV Productions, NPS en VARA. Choreografie, Suzy Blok

Bij deze een selectie van enkele foto’s en scenes em achter de schermen: 

 

 

 

 

‘Cheek to Cheek’

In opdracht van Erasmus School of Economics voor twee afstudeerceremonies  en de DIES Natalis & Cum Laude Award Ceremony, 100 years Erasmus School of Economics in Concertgebouw De Doelen. (Duet: concept & choreografie Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts in samenwerking met Erik Spruijt en Mariko Shimoda)

 

 ‘Le Black Avec Noir’

Dansgezelschap LaMelis, Choreografie, decor- en kostuumontwerp: Helma Melis

Zet je hersenpan in z’n achteruit en verdwaal in een landschap dat zich aan de binnenkant van je ogen ontvouwt. Oogverblindend zwart sluit zich als een eindeloos donkere kamer om de dansers, die met gestileerde droefheid een ondeugende hink-stap-sprong maken. Als pionnen op een dansbordspel stevenen zij, vergezeld door sneeuwmannen in negatief, af op een onvermijdelijke black-out. Hier wordt de dood bezworen, worden regels verdraaid en wrange vruchten geëerd. En blauw = buitenspel.

‘Skippy Paterny’

 Is sierlijk, simultaan, stuiterend vol kleur op een spontaan synchroon 5-baans 4-kant. Zwevend en boksend de mat op en af de lucht in!

Bijzonder buitenlocatieproject van dansgezelschap LaMelis: Skippy Paterny,  is een samenwerking tussen 20 amateur- en professionele dansers en stagiaires. Deze voorstelling van ongeveer 25 minuten was zowel de opening als afsluiting zijn van Theaterfestival Boulevard in s-Hertogenbosch, en te zien op veel verschillende buiten locaties door Nederland. O.a. het Leidseplein in  Amsterdam, in Venlo, Eindhoven en tijdens de stadswandeling in Tilburg.

DSC04087k

 

 ‘1984’

(-2011- Solo: concept, choreografie en dans: Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts) 

Een theatrale danssolo over wat ooit was, maar nooit meer mag zijn. Nieuwe kansen en oude pijn. Plezier en hoop en nooit de moed verliezen. De koele avondwind blies de tranen van haar gezicht. Ze raakten nooit de grond en zagen nooit de zon. Ik weet dat ze er waren. Ik ving ze op, ik heb ze gevoeld.

1984  was o.a. te zien tijdens:Solo’s@theSea van De Dutch Don’t Dance Division/Den Haag, Welkom Thuis Festival/Rotterdam, Vondelpark Openlucht Theater/Amsterdam, 5 matinees en 2 soiree, BREStheater/Brielle 

Photo by: Alexander van der Linden

‘Spelen met de tijd.’

Improvisatie thuis, zoals de titel zegt: spelen met de tijd.

‘Clear Skies, Clear Mind’

Dansimprovisatie op verschillende plekken tijdens onze reis door Nieuw Zeeland en Australië

‘Firefly’

Dansimprovisatie tijdens ‘de nacht van de nacht’ in opdracht van PEU.

 ‘Us

 

 

 

‘HAKA’

HAKA een film door videokunstenares Kim Engelen, film was genomineerd voor het NOFF (Nederlands Online Film Festival)

 

 

‘De Notenkraker’

Van De Dutch Don’t Dance Division. Choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart brengen De Notenkraker met ruim 70 dansers, 220 kostuums. De betoverende muziek is van P.I. Tchaikovsky.  De beroemde Grand Pas de Deux werd ieder jaar gedanst door twee jonge Amerikaanse sterren van het American Ballet Theatre, New York. Hierin vertolkte ik de rol van de dol dwaze, dronken, handtastelijke en aanstootgevende Tante Francoise.

 

‘Urban Myths’

een voorstelling van 2dapoint Massive Movement. O.l.v. Andy Ninvalle met een groep movers en live jazzmuzikanten. Een mix van breakdance, moderne dans, electric boogie, klassiek ballet, beat boxen, rap, humor, acts en live muziek. Ondertussen wordt in het dansstuk ook nog even de theorie van de oerknal uitgelegd.

Fotograaf: Martijn Zijerveld Imagehunters

 

 

 

‘Op een dag in September’

‘Op een dag in September’ is een familievoorstelling voor kinderen van 6 tot 106. Herman van Veen is de schrijver van dit sprookje. In ‘Op een dag in September’ zingt en vertelt Herman van Veen het muzikale sprookje van Anne, het meisje dat ooit de tijd versteld deed staan.