Danseres

Vanuit mijn opleiding ben ik een klassiek/modern geschoolde danseres. Echter lagen mijn interesses tijdens mijn opleiding al breder. Ik snoepte graag extra lessen mee in andere stijlen. Ik wilde mijzelf niet in een hokje plaatsen. Ik wilde dans vooral beleven op een zo breed mogelijke manier.

Zo heb ik één van mijn stages gelopen bij een musical en een bevrijdingsrevue met o.a. tap. In de loop der jaren is er heel wat ervaring in uiteenlopende richtingen bijgekomen. Zo kan ik onder andere toevoegen: muziektheater, moderne dans, bewegingstheater, kindervoorstellingen, straattheater/-dans voorstellingen, improvisatie, luchtacrobatiek, een karakterrol in een klassieke balletvoorstelling en heel veel verschillende types in een televisieserie waarin ik danste en speelde. Ook varieert de frequentie van de verschillende voorstellingen nogal. Ik heb in producties gestaan die maar één keer werden opgevoerd, maar ook een productie die 200 keer te zien was.

Naast verschillende stijlen, richtingen en uitvoeringsfrequenties was mijn persoonlijk staat van zijn ook behoorlijk gevarieerd. Net afgestudeerd, meer ervaren, zwanger, net bevallen, moeder van twee, moeder van drie. Juist ook deze ervaringen neem ik met mij mee in mijn ontwikkeling op het toneel. Het voelt aan als ‘voller’ worden als performer, er komen steeds meer lagen bij.

Als veelzijdige performer wil ik graag zijn: sterk en stabiel, breekbaar en intens, betrouwbaar en onverwachts. Maar wat ik vooral wil is verrassen.