Choreograaf

Ook ben ik werkzaam als choreograaf.  

Ik creëer stukken die later worden ingehuurd/ingezet op verschillende festivals. Of ik werk in opdracht en creëer een choreografie met een bepaald thema of bepaalde richtlijnen. Ik dans niet altijd zelf in mijn eigen stukken, ik creëer ook stukken waarbij andere professionele dansers de uitvoering doen. Ook maak ik stukken in het amateur circuit of voor semi-professionals.

‘Higher in the Sky’

(-2015- concept, choreografie en dans Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts)

In opdracht van Erasmus School of Economics voor twee afstudeerceremonies.

‘High in the Sky’ ‘

(-2014- concept & choreografie Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts in samenwerking met danseres Zoë Wijnsouw)

In opdracht van Erasmus School of Economics voor twee afstudeerceremonies.

‘Dansconstructie’

(-2014- choreografie Margriet Kuiper-de Rijk)

Dansstukken voor mijn cursussen klassiek basis, intermediate en gevorderd voor tijdens de SKVR leerlingen voorstellingen. Klassiek basis met ‘Even stilstaan en weer doorgaan’ Klassiek intermediate met ‘Uit de lucht’ Klassiek gevorderd met ‘Genoeg…naast me…gaan…’ .

 ‘Cheek to Cheek’

(-2013- Duet: concept & choreografie Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts in samenwerking met dansers Erik Spruijt en Mariko Shimoda)

In opdracht van Erasmus School of Economics voor twee afstudeerceremonies en de DIES Natalis & Cum Laude Award Ceremony, 100 years Erasmus School of Economics in Concertgebouw De Doelen. 

‘ESE Moves’

(-2013- flashmob: concept & choreografie Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts)

In opdracht van Erasmus School of Economics, een flashmob voor bij de opening van het nieuwe campus-hart van de Erasmus Univeriteit en Erasmus School of Economics en de opening van het Heartbeat Festival.

‘Fireworks’

(-2012- Solo: concept Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts) In opdracht van Studiebeurs, Hogeschool Rotterdam, Rotterdam.

‘U vraagt, wij dansen’

(-2012- concept & choreografie Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts)In opdracht van Microsoft, kick-off personeelsfeest, Schiphol Een kantine, onverwachts 4 dansers, een choreografie. Een mengpaneel, 4 opties in muziek en daar aangekoppeld dans: Klassiek-Modern-Tap-Breakdance. Het publiek kon kiezen welke schuif met muziek open gaat en welke stijl ze willen zien. In samenwerking met dansers Lana Panfilow, Jelle Van Vlierberghe, Dege György. 

‘Alice in Wonderland’

(-2012- Duet danseres/choreograaf i.s.m. Lance Spring) Theater in de Botanische tuin, in opdracht van Pacific Enterprises Unlimited

‘Sprookjes Parade’

(-2012- choreograaf ) Een onderdeel van de Sprookjes Parade door het centrum van Rotterdam met leerlingen van de SKVR , in opdracht van Pacific Enterprises Unlimited

‘Waterkracht’

(-2012- choreograaf ) Leerlingen voorstellingen van de SKVR. Choreograaf van de stukken ‘Stromend water’, ‘Hard water’ en ‘Meanderen’ 

‘1984’

(-2011- Solo: concept, choreografie en dans: Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts) 

Een theatrale danssolo over wat ooit was, maar nooit meer mag zijn. Nieuwe kansen en oude pijn. Plezier en hoop en nooit de moed verliezen. 

 

‘De koele avondwind blies de tranen van haar gezicht.

Ze raakten nooit de grond en zagen nooit de zon.

Ik weet dat ze er waren.

Ik ving ze op, ik heb ze gevoeld.’

 

‘1984’ was o.a. te zien tijdens: Solo’s@theSea van De Dutch Don’t Dance Division, Den Haag Welkom Thuis Festival, Rotterdam Vondelpark Openlucht Theater, Amsterdam 5 matinees en 2 soiree, BREStheater, Brielle

‘Slow me down’

(-2011- concept, choreografie en dans Margriet Kuiper-de Rijk/M-aM Performing Arts)In opdracht voor de Studiebeurs van Hogeschool Rotterdam)  Een choreografie over grote haast, groei, vertragen en versnellen, de toekomst en nu.